Stilhed er et mantra for den nye Rolls-Royce Phantom, som foruden at være imponerende på enhver tænkelig måde muligvis er den mest lydløse bil nogensinde.

Rolls-Royce. Alene at udtale mærket får dig til at ranke ryggen. Der findes ikke noget mere majestætisk end en Rolls, og med den seneste Phantom lever det britiske mærke fint op til sin stolte arv, når det gælder imponerende facts.

Det er ikke så meget den kraftfulde V12 med biturbo og 571 hestekræfter, som skal imponere. Eller chassiset, som er 30 procent mere vridningsstabilt end forgængeren. Det er mere mængden af ressourcer, som har skabt det, de kalder den mest lydløse bil nogensinde. Så som de 130 kg lydisolering – eller de dobbelte lag aluminium, isoleret med særligt skum, som eliminerer både enhver form for støj og vibrationer. Selv dækkene – kaldet ‘Silent-Seal Tires’ – er udviklet i tæt samarbejde med leverandøren og består af et særligt lag isolering indvendigt i dækket, som sammen med de mange andre støjreducerende tiltag gør det muligt at foretage hviskende samtaler med 200 kilometer i timen.

Det siger sig selv, at den er udstyret med computerstyret luftundervogn, som giver en komfort, som Rolls-Royce selv ynder at beskrive som ‘Magic Carpet Ride’. Affjedringen foretager millioner af udregninger hvert eneste sekund for at sikre den blødeste køretur, du nogensinde har oplevet. Dette via data fra blandt andet et kamera, som scanner vejen foran bilen og registrerer de mindste bump – også når køretøjet drejer.

Den nye Phantom rummer naturligvis en alenlang liste af aktive assistentsystemer, som både sørger for det bedste køreegenskaber og den absolut højeste sikkerhed, og til at håndtere al denne avancerede teknologi har BMW (som ejer Rolls-Royce) måtte udvikle det, de kalder for den største og kraftigste processor i fabrikkens historie.

Bagsædet er den hellige gral i en Rolls-Royce, og her forkæles kongelige og milliardærer i en verden af ypperlig luksus. Her er ingen fancy touch-skærme eller plastikknapper, for enhver knap, greb eller håndtag er fremstillet i robust metal. Loftet er en stjernehimmel, der er varme i både sæder og armlæn, og så har Rolls-Royce formået at forvandle kabinen til et slags galleri. Et galleri, siger du? Yes, for instrumentbordet er i hele sin bredde udstyret med en tyk glasplade, hvorunder det er muligt at få integreret små kunstværker i samarbejde med anerkendte kunstnere. Hvad siger du eksempelvis til en 3D-kort over din DNA? Abstrakt silkedesign eller håndmalet porcelæn?

Der er ikke noget, som ikke kan lade sig gøre med den nye Rolls-Royce.