Du behøver ikke længere fravælge den luksuriøse Mercedes E-klasse af praktiske hensyn. En stationcarversion er nemlig på banen, og Luxury Aficionados har været bag rattet.

En stationcar, siger du?

Yes. Det er den praktiske version af den nye E-klasse, som kom på markedet tidligere i år. Den fås med de fleste samme motorer og ikke mindst det samme udstyr, som blandt andet tæller en intelligent fartpilot, som både kan holde bilen inden for vognbanestriberne og helt automatisk overhale, når du aktiverer blinkerkontakten. Du kan også låse bilen op med din smartphone, og du kan parkere den uden at sidde bag rattet. Forskellen finder du i bagagerummet, som er betydeligt større.

Hvor stort er så, det bagagerum?

Fra 670 til 1.820 liter, hvis du vipper det tre-delte bagsædes ryglæn fremad, hvilket i øvrigt sker med et snuptag ­– tryk på en knap, og det hele lægger sig fladt ned. Kendere vil vide, at bagagerummet faktisk er skrumpet en smule i forhold til forgængeren, hvilket skyldes den mere sportslige taglinje. Det er en god beslutning. Vi bytter gerne nogle liters bagageplads for en mere elegant bil. Det skal da lige siges, at E-klassen fortsat den største blandt de åbenlyse konkurrenter, som hedder BMW 5-serie Touring, Audi A6 avant og Volvo V90.

Andre fede features?

Ja, da. Bagklappen betjenes nu elektrisk som standard, og så er traditionen med luftaffjedring på bagakslen videreført i den seneste udgave af den praktiske E-klasse. Den gør, at uanset hvor meget bagage, du laster, vil bilen altid stå i den samme stilling. Samtidig giver det en endnu bedre komfort, når du kører derudad – her skal du nok bare have godt med læs på, før du mærker forskellen. Vores oplevelse af bilen under den officielle presselancering i Hamburg var akkurat som limousinen: Luksuriøs komfort og tyst som få, men ikke ueffen, hvis du udfordrer den lidt på de snoede landeveje.

Og prisen?

Stationcarversionen koster 50.000 kr. mere end den almindelig E-klasse. Det betyder, at den begynder ved 647.825 kr. for en E 200 T med 184 hestekræfter og sekstrins, manuel gearkasse. Manuelt gear er dog en hån for sådan en bil, så vælg den med nitrins automatgear til 684.625 kr. Eller endnu bedre: Vælg den formentlig mest eftertragtede model, E 220 d T med 194-hestes dieselmotor og automatgear til 691.525 kr.