Meget få biler har formået at ændre den automotive verden som Lamborghini Miura. Med sin 12-cylindrede centermotor og eksotiske styling af Marcello Gandini for Bertone definerede Miura begrebet superbil i 1966.

Ferruccio Lamborghini mente ikke, at superbiler skulle masseproduceres, og derfor byggede den excentriske italiener kun ganske få eksemplarer. Fra 1966 til 1969, blev der produceret under 300 eksemplarer af den første generation, kaldet P400 – mens den ekstra kraftige P400 SV (for Super Veloce – italiensk for “super hurtig) i dag anses som den mest eftertragtede.

For at fejre Miuras 50-års jubilæum, står Automobili Lamborghini bag en unik og spændende køreoplevelse gennem Italien – men kun for Miura-ejere. Arrangementet finder sted i juni, og består af en køretur fra fabrikken i Sant’Agata Bolognese, hvor enhver Lamborghini er produceret, til Firenze. Alt imens kan du nyde de mange inspirerende steder i Toscana, lige fra havet til smukke bakker. En ikonisk superbil. En glamourøs rute.

Vil du have én? Så skal du nok regne med at spendere på den anden side af fire millioner kroner for en Lamborghini Miura P400, mens SV-modellen med tidens prisstigninger på eksotiske klassikere, har bevæget sig op på omkring de 10 millioner…

Lamborghini.com