Med sine 612 hestekræfter gør den kommende Mercedes-AMG 63 S en hel del sportsvogne til skamme.

AMG er for Mercedes, hvad M er for BMW og RS for Audi. Brutale versioner af ganske almindelige standardbiler – og typisk med hestekræfter nok til at skræmme livet af en Porsche-ejer. Den seneste raket fra Aufrecht, Melcher og Grossaspach (som er henholdsvis efternavnene på AMG’s grundlæggere samt fødestedet for førstnævnte) er ingen undtagelse, og med op til hele 612 hestekræfter i den ekstra voldsomme S-version, er der faktisk tale om den kraftigste E-klasse nogensinde. Kræfter, som gør det muligt at sende fire personer fra 0-100 km/t på bare 3,4 sekunder, ikke mindst takket være det effektive firehjulstræk.

Under hjelmen ligger en fireliters muskel med biturbo, som ud over de mange kræfter også skulle sende lydsporet fra en klassisk, rumlende V8 ud genne de fire blanke udstødningsrør. Dette kombineret med en nitrins dobbeltkoblingsgearkasse, som kan betjenes manuelt via skiftepadlerne bag rattet. Blandt de mange tekniske features er også et helt nyt ‘drift mode’-system, der som navnet antyder ikke tjener noget særligt politisk korrekt formål. Til gengæld skulle det være enormt underholdende, da man ved blandt andet at sende alle motorens kræfter ud til baghjulene har gjort det nemt som en leg at køre sidelæns…

Du kan kende den skælvende hurtige E-klasse på den mørke frontgrill med lodrette splitter, de bredere skærme og ikke mindst bagenden, der ligner noget fra fabrikkens DTM-racerbiler. I kabinen er der pyntet op med læder, alcantara og kulfiber samt et ekstra tykt sportsrat, så du har noget at gribe om, når det går løs.