Skynd dig. Der vil kun blive bygget 799 eksemplarer af den mest ekstreme gademodel nogensinde fra Ferrari. Den har for italienerne noget så usædvanligt som begrænset topfart – på 340 km/t.!

Tour de France er ikke bare navnet på et berømt cykelløb, men også på et af de mest legendariske motorløb i historien. Denne franske klassiker blev afviklet mellem 1899 og 1986 på snoede, krævende franske landeveje, hvor det hovedsagligt var franske og belgiske kørere, som vandt løbet. 13 gange sad vinderen i en Ferrari, mens Jean Todt – den senere direktør for Ferrari og chef for det legendariske Formel 1-team – vandt løbet i 1970, dog i en Talbot.

Som en hyldelst til det berømte løb har Ferrari nu skabt F12tdf – den ultimative fortolkning af en ekstrem gadebil, der ifølge italienerne vil føle sig lige så meget hjemme på en racerbane. Med andre ord en hårdtpumpet racerbil til landevejens grove udfordringer, spækket med højteknologi fra motorsporten.

87 pct. mere downforce

Eksempelvis er F12tdf udstyret med et aerokit, som tilfører hele 87 pct. mere downforce, ligesom den medstyrende bagaksel i samarbejde med intelligente elektroniske systemer i princippet skaber en kortere akselafstand og sørger for en hurtigere indstyring og ikke mindst kraftigere acceleration ud af sving.

Desuden er vægten reduceret med hele 110 kg, blandt andet ved at rippe kabinen for tykke tæpper, støjisolering og andre unødvendige materialer. Samtidig er hjertet i bilen, den gurglende V12, pumpet til 780 hestekræfter. De massive kræfter giver en 0-100-tid på under de magiske tre sekunder, mens topfarten er – venligt – begrænset til 340 kilometer i timen! Som ekstra tryghed er bremserne derfor de samme, som du finder på topmodellen LaFerrari.

Prisen nævnes der ikke noget om, men forvent ikke at få bilen kastet i nakken. I det hele taget skal du nok skynde dig, hvis du er interesseret, for der bygges kun 799 eksemplarer, og specialmodeller fra Ferrari har det med at være eftertragtede.