Det bedste er, at en i8 ikke kræver raketviden at håndtere. Faktisk er den ret simpel. Tryk på startknappen, og instrumenthuset lyser op i en spacy blå farve. Sæt gearvælgeren i Drive, tryk på speederen, og du triller lydløst af sted.

De første meter kører du udelukkende på strøm, hvilket bilen kan blive ved med i op til 37 km. Kun hvis du trykker speederen helt i bund, starter benzinmotoren bag din ryg og tilfører yderligere power.

Valgfrihed er det nye sort, og du kan køre i8 i tre forskellige køreprogrammer. Du starter altid i Comfort, hvor systemet finder den bedste balance mellem power og forbrug, mens Eco Pro-funktionen forsøger at spare benzin ved at sænke ydelsen i alt – lige fra motorerne til klimaanlægget, sædevarmen og andre energikrævende systemer.

Vil du rent ud sagt bare ud at give den gas, aktiverer du blot Sport-funktionen og træder sømmet i bund. Nu er belysningen i instrumenthuset ikke længere blå, men rød. Speederresponsen bliver skarp. Et brøl sendes ud gennem bilens højttalere, og hvad der før var en økobil, opleves nu som en hardcore superbil.

Hvordan? Jo, eftersom en trecylindret motor ikke lyder videre sportslig, har et hold tyske ingeniører derfor udviklet en kunstig V6-lyd, som uden problemer overdøver den rigtige motor!