Hvis du mangler en ærkebritisk sportsvogn med 700 hestekræfter og en lyd, så fuglene letter fra trækronerne, er Bentley Continental Supersports et godt bud.

Den årlige biludstilling i Detroit er i fuld gang, og blandt de mange øko-venlige elektriske biler med grøn samvittighed findes også højpotente køretøjer, der minder dig om, at biler stadig er noget, som gerne må brøle, larme og køre afsindigt stærkt.

En af disse er Bentley Continental Supersports. Supersports-navnet stammer fra 1920’erne, men blev relanceret i 2009, og nu er tredje generation på banen. De 700 hestekræfter fra den 12-cylindrede turbomotor skyder den store coupé fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder og videre mod en topfart på 330 km/t.

Kabinen er en udsøgt oplevelse, svøbt i håndsyet læder og dekoreret med rigelige mængder kulfiber og aluminium. Du kan desuden spotte den mest brutale Bentley til dato på en ekstrem frontspoiler, den Le Mans-lignende hækvinge og alle kulfiberdetaljerne, som indikerer, at Supersports ikke kun er kraftigere, men også lettere end den almindelige Continental GT.

Alene de fire unikke 21-tommersfælge siges at spare bilen for 20 kg vægt. Samtidig er udstødningssystemet fremstillet i titanium, hvilket både forstærker brølet fra den kraftfulde motor og samtidig sparer nogle ekstra gram. Bentley Continental Supersports er dog stadig en voksen bil, hvorfor den er udstyret med de største kulfiberkeramiske bremser, man til dato har set på en personbil. Og mest kostbare, formentlig…