Bentley Continental GT er kendt for at forføre velhavende gentlemen med hang til luksus og power, og i tredje generation ligner bilens design for en gangs skyld ikke helt sig selv.

Da Bentley præsenterede anden generation af deres storsælgende Continental GT, var det de færreste, som kunne se, at der var tale om en helt ny version. Så værdifuldt var det originale design fra 2003, at mærket fra Crewe ikke havde nænnet at ændre for meget på bilens design.

Med tredje generation, som netop er præsenteret, forholder det sig anderledes. Den klassiske coupéform er bibeholdt, mens den skarpt skårede bagende med de flade, ovale baglygter stammer fra konceptbilen EXP 10 Speed 6 fra 2015. Grillen er skubbet længere ned mod asfalten, lygterne er vokset, og i sin helhed fremstår Continental GT mere spændstig og sportsvognsagtig.

Undervognen deler teknologi med Porsche Panamera, hvilket ikke er nogen dårlig nyhed. Det betyder nemlig, at Continental er spækket med innovative nyskabelser og en motor, som giver den store coupé power til at køre som en 911. Takket være en endnu mere udstrakt brug af aluminium er vægten en smule lavere end forgængeren, men udstyret med den seksliters W12 motor er der naturligvis stadig tale om en bil af et vist format.

Der kommer også en V8 motor, men indtil da må vi altså nøjes med topmodellen, som producerer 635 hestekræfter og udvikler et moment på 900 Newtonmeter. Det svarer til den samme power som en mindre færge – dog en færge af den slags, som sender dig fra 0-100 kilometer i timen på 3,7 sekunder og videre mod en topfart på 333 kilometer i timen.

Erfarne Bentley-chauffører vil især gispe over den nye kabine, hvor de klassiske dyder på elegant vis møder det seneste hightech. Der er tale om rendyrket luksus. Vi taler poleret træ, håndsyet læder, og ventilationsdyser i massivt, poleret stål kombineret med store touch-displays og et digitalt instrumenthus.

Og hvis du holder af musik, er du landet i det rette forsæde. Som standard er den nye ‘Conti nemlig udstyret med et 650-watts hifi-system, men med mulighed for at opgradere til et 16 højttalere stort og 1.500 watts kraftigt system fra Bang & Olufsen – eller hvis det skal være endnu mere luksus, topmodellen fra Naim med 18 højttalere, 2.200 watt og bas-enheder bygget ind i forsæderne…

Læs mere om Bentley her

Læs mere om hvad vi skriver om biler her