Den nye Audi S4 er 354 hestekræfter og firehjulstræk pakket ind i et underspillet udseende.

Audi var nogle af de første bilmærker til at udstyre tilforladelige standardbiler med hestekræfter nok til at køre fra en Porsche. Den nye S4 er netop dét – en af markedets mest solgte firmabiler, udstyret med 354 hestekræfter fra en hårdtpumpet V6-motor. Det siger sig selv, at den er hurtig. Sølle 4,7 sekunder fra 0-100 km/t, og suget i maven akkompagneres af et herligt vrælende lydspor fra de fire blanke afgangsrør under den bageste kofanger.

Netop de fire udstødninger er blandt de få kendetegn, som gør det muligt at spotte en S4 fra en almindelig A4. For de andre sportslige detaljer som den sænkede undervogn og fælgene i størrelse 19 tommer er jo ikke noget usædvanligt syn på parkeringspladsen i vores dage. Lidt kedeligt vil nogen sige, mens andre netop sætter pris på den underspillede fremtoning. S4 ligner ikke umiddelbart en bil, som kan give en Porsche 911 Carrera sved på forruden på en snoet bjergvej – men det kan den.

Hemmeligheden er det massive drejningsmoment på 500 Nm, som udløses i den lave ende af omdrejningsspekret. Dette kombineret med det effektive firehjulstræk (Audis varemærke) giver en bil, som kan forlade svinget med, ja – raketfart. Styreegenskaberne er fine, dog ikke blændende (du har trods alt fat i en A4 og ikke en 911), men den finder hurtigt retningen og balancen, og så kan du trygt give den fuld gas og mærke, hvordan den æder sig ned i asfalten, mens det digitale speedometer klatrer mod kriminelle hastigheder. Du smiler hele vejen.

Firehjulstrækket fordeler selv kræfterne mellem for- og bagaksel og kan kaste op til 85 procent af hestene i hver retning. Sammen med sportsdifferentialet (ekstraudstyr) betyder det, at S4 i visse situationer føles som en baghjulstrækker. Stress den på vej ud af en langsom kurve, og bagenden vil slippe grebet og danse lidt til en side. Og når du rammer motorvejen igen, kan du slappe af. For nok har S4 tendenser til gadedreng – men den har ikke glemt den fine komfort og afdæmpede luksus, som du helst ikke vil undvære.

Hurtige facts

Model: Audi S4
Motor: 3,0 liter, V6, turbo
Effekt: 354 hk, 500 Nm
Præstationer: 4,7 sekunder, 250 km/t
Forbrug: 13.7 km(/l
Pris: Ukendt. Audi S4 lanceres til efteråret