Audi vil tilbage på Le Mans-tronen, og våbnet er den kraftigste og mest effektive racerbil fra Ingolstadt nogensinde. Luxury Aficionados kaster et blik på den nye Audi R18 e-tron quattro, som mere end nogensinde skal slå ærkerivalerne fra Porsche.

Porsche holder med sine 17 sejre stadig titlen som det mest vindende mærke på Le Mans, mens Audi med sine 13 sejre må nøjes med en trods alt stadig ganske imponerende andenplads. Men det er naturligvis ikke godt nok for bilgiganten fra Ingolstadt, som sidste år fik svære tæsk af netop søsterfirmaet Porsche. 2016 skal derfor være året, hvor tre Audi-kørere igen står øverst på det berømte podium, og våbnet er en racerbil, som efter sigende aldrig er set stærkere.

Alene udseendet burde få Porsche til at skælve, for med sit fremadstræbende og nærmest ondskabsfulde look ligner den nye R18 e-tron quattro ikke en bil, man skal bide skeer med. Forskærmene med de avancerede laser-LED-lygter ligner to store knytnæver, mens bilens design vidner om, at prototyperne mere og mere tager form som Formel 1-racere.

Kræfter skal der til

Mens ingen tekniske data endnu er undsluppet den hellige udviklingsafdeling, er det bekræftet, at ikke én eneste komponent er gået uændret fra sidste års racerbil, ligesom både V6-dieselmotoren og det avancerede hybridsystem har gennemgået en omfattende opdatering. Alt sammen for at gøre den seneste racerbil fra Audi til den kraftigste, hurtigste og mest effektive nogensinde.

Og kræfter skal der til, for 2015 blev den værste sæson for Audi i flere år. Porsche tog ikke bare sejren i 24-timers Le Mans, men sikrede sig også både kørernes og konstruktørernes titel i det højt profilerede World Endurance Championship, WEC. Det var faktisk andet år i træk, Audi måtte se sig slået i verdensmesterskabet, for året forinden var Toyota bedst.

De seneste nederlag har dog ikke slået Audi ud af kurs, og chefen for motorsportsafdelingen er stadig den samme. Forståeligt nok, for den 65-årige Dr. Wolfgang Ullrich er trods alt strategen bag alle fabrikkens Le Mans-sejre. Siden 2000 er mærket kun besejret tre gange – og kun én gang af Porsche.