Den store Q7 får sin overmand i 2018, når Audi lancerer deres mest luksuriøse SUV nogensinde.

Finanskrisen er en saga blot i Detroit, hvor verdens bilproducenter i disse præsenterer den ene luksuriøse køretøj efter det andet. Audi er blandt dem, som slår sig på brystet med en forsmag på den kommende Q8, der som navnet antyder bliver en mere luksuriøs storebror til den i forvejen eksklusive Q7.

Konceptbilen er med sine mere end fem meters længde en voksen herre, og alene mellem akslerne er der tre meter. Det giver ifølge Audi plads til fire store separate sæder med Business Class-komfort samt et gigantisk bagagerum (på 630 liter), trods et design, som signalerer mere coupé en lastbil. Frontdesignet er typisk Audi med de missende LED-lygter, store luftindtag og enorme grill.

Det jagerfly-lignende interiør er nærmest renset for traditionelle knapper og til gengæld spækket med visionære touch-skærme, som er intelligente nok til at indrette sig efter, hvor mange passagerer, du har med. Kører du eksempelvis alene i bilen, spares skærmpladsen til sidepassagerens brugerflade til klimaanlægget til fordel for mere førerfokuseret layout.

Hvor mange af konceptbilens features – herunder den 440-hestes hybriddrivline – som videreføres til den produktionsklare bil ved vi ikke. Men sikkert er det, at navnet på den nye, store og luksuriøse Audi bliver Q8. Den kommer til at dele platform med blandt andre Q7-modellen (og den potentielle konkurrent Bentley Bentayga), og den bliver lanceret i 2018.