Audi benyttede Shanghai Motor Show til at bekendtgøre, at den første serieproducerede fuldt elektriske bil med fire ringe på frontgrillen vil være på markedet i 2018.

Bilen på disse billeder bliver imidlertid den anden af de i alt tre nye elbiler, som mærket fra Ingolstadt vil præsentere inden 2020. Og der er sandelig langt fra det traditionelle, økovenlige ellertdesign til den mægtige og kraftfulde sportsvogn, som Audi løftede sløret for i den kinesiske millionby.

E-tron Sportback er en stor firedørs coupé i A7-størrelse, men med terrænvenlig frihøjde og dermed et miks af flere koncepter. At kalde bilen for en sportslig SUV er bestemt ikke forkert, for de tre elmotorer – to bag og én foran – udvikler helt op til 500 hk, hvilket er nok til at sende elbilen fra 0-100 km/t. på 4,5 sekunder.

Firehjulstræk er naturligvis standard, og batteriet, som er placeret under kabinen og mellem akslerne, skulle både sikre et lavt tyngdepunkt og optimal vægtfordeling samt dermed sportslige køreegenskaber. Lys er et tema på E-tron Sportback, som bruger sine hundredvis af LED-dioder til at kommunikere med omverdenen – dels ved at kaste grafik ned på vejbanen, dels ved at lave animationer på selve bilen.

I den science fictionprægede kabine er knapper erstattet af glatte touchskærme, og ligesom på Ferrari GTC4Lusso har den forreste passager sit eget display at følge med på. Selv dørene er udstyret med displays, der fungerer som sidespejle takket være små udvendige kameraer. De er, ligesom de grandiose 23-tommershjul, nok ikke noget, du skal regne med at se på den endelige produktionsversion – men sikkert er det, at E-tron Sportback lanceres i 2019.