Der står AMG på bagsmækken af den C-klasse Coupé, vi lige har fået udleveret nøglerne til, men der burde stå OMG. Bilen er nemlig ikke en hvilken som helst Mercedes. Følg med på en tur, hvor sansernes sættes på prøve i begge ender af skalaen.

Som en fræk, omend stilig gadedreng står den sølvgrå C 63 S Coupé og smiler til mig med sine fancy forlygter og dybe luftindtag i frontspoileren. Bulerne i kølerhjelmen, de matsorte fælge og ikke mindst de store keramiske bremseskiver med kobberfarvede kalibre afslører dog, at der her ikke er tale om en dreng, men en fuldvoksen herre med masser af punch i handsken.

Vi står med fire velvoksne rejsetasker, kameraudstyr inkl. stativ og en masse andet habengut, som uden problemer forsvinder ind i det 355 liter store bagagerum, så det ikke som ventet er nødvendigt at bruge bagsæderne til bagage. Og med bagsæderne fri kunne der udmærket sidde fire voksne i bilen, uden at nogen skal sidde krampagtigt sammenbøjede, hvilket ellers godt kan være tilfældet i coupéer med små bagsæder.

For dem, der ikke vil nøjes

Da bagagen er stuvet af vejen, og bagsmækken er lukket, tænker jeg, at det lille ekstra ’S’ i C 63 S er for dem, der ikke vil nøjes. Således har vi 510 i stedet for de sædvanlige 476 hk under motorhjelmen. AMG-versionen af C Coupé er i øvrigt ikke bare en tunet version af standardmodellen, for ud over dørene, taget og bagklappen deler den ingen væsentlige komponenter med standardmodellen. Den er mere end seks cm bredere, længere og lavere, og de svulmende skærme giver plads til ekstra store og brede hjul.

Baghjulene er ikke mindre end 10,5 tommer brede og 20 tommer i diameter, hvilket giver plads til en dækmontering, der hedder 285/30-20. I denne kombination er forhjulene dog kun 19 tommer for at give bl.a. bedre styreevne. Denne hjulmontering er ekstraudstyr til godt 50.000 kr., som efter min mening er det hele værd, om ikke andet så bare for udseendets skyld.

Garanti for gåsehud

Et let tryk på den store startknap i aluminium kvitterer med et vræl fra de fire udstødninger, som dog hurtigt dæmpes, da bilen startes i mildeste Comfort-opsætning med start/stop-funktion for bedre brændstoføkonomi. Meeen, man har jo ikke valgt en AMG for at liste ubemærket rundt, så min foretrukne indstilling er Sport+, hvor lyden ændres til det dybe, potente V8-bulder, som jeg holder så meget af – og som med garanti vil få hårene til at rejse sig på dine arme, hvis du har bare en anelse benzin i blodet. Samtidig ændres speeder- og styreresponsen, undervognen strammes op, og gearkassen forberedes på frisk kørsel.

Netop frisk kørsel er absolut ikke noget problem i denne bil, hvor en intelligent gearkasse sørger for, at det rigtige gear til enhver tid følger det store drejningsmoment på 700 Nm. Når gassen slippes, eller der bremses ned, kvitteres der med øjeblikkelige nedgearinger, som giver vilde smæld i udstødningerne, som nemt kan medføre undrende blikke og løftede øjenbryn hos dine medtrafikanter. Men det hele er blot med til at give den ultimative køreoplevelse, hvor alle sanserne aktiveres, og det føles, som om man bliver ét med bilen.

Kørekortet i en tynd tråd

Lad os slå fast med det samme, at man som lykkelig ejer af en C 63 S Coupé skal være i besiddelse af en hel del selvkontrol for ikke at komme i problemer med lovens lange arm. Bare 3,9 sekunder tager det for speedometernålen at passere 100 km/t.-mærket, og har man investeret i en AMG Driver’s-pakke som på testbilen, vil man nå 290 km/t., før bilens elektroniske begrænsning slår til og sætter en stopper for løjerne.

Nu har vi af gode grunde ikke testet topfarten på de danske veje, men vi ved fra et tidligere stævnemøde på en spansk racerbane, at det er helt uproblematisk at nå op omkring de 300 km/t. Som min co-driver med et stort smil på læben spontant udbrød under en af accelerationerne op gennem Jylland: ”Det er jo som at være i Tivoli”.

Sikkerhed og komfort

Komfort er normalt ikke et ord, der hæftes på sportsbiler, men det trænger sig på i dette tilfælde. Godt nok er testbilen udstyret med AMG Performance-sæder, der med sine dybe skålforme og begrænsede polstring godt kan være en udfordring på længere stræk, hvis man ikke selv er udstyret med lidt ekstra fylde. Men sæt den adaptive cruisekontrol til at holde farten samt opsætningen i Comfort-mode, så udstødningslyden begrænses, og undervognen blødes op – så har man en behagelig cruiser, der æder kilometer efter kilometer, mens man kan nyde tonerne til yndlingsmusikken fra de 13 højttalere med tilsammen 590 watt (ekstraudstyr til 17.995 kr.). Højtalerne fra Burmester er i øvrigt med deres alu-fronter så smukke og så flot integrerede i bilens interiør, at det nærmer sig kunst.

Glem konebilen

Hvis man ønsker sig en sportsvogn, bliver man ofte nødt til at have en bil nr. to til de dage, hvor praktiske gøremål er en del af dagens agenda. To sæder kan bare være en irriterende begrænsning, og et bagagerum kan være så lille, at ikke engang en enkelt kuffert kan klemmes ned. Men Mercedes har med C 63 S Coupé smukt kreeret et køretøj, der kan det meste. Okay, står den på kørsel med haveaffald, må der nok en anhænger på (gud forbyde det syn!), men ellers klarer bilen det meste.

Er en prislap på godt to mio. kr. med lidt udstyr dyrt? Det vil vi undlade at tage stilling til, da vi jo ikke kender din økonomiske formåen, men vi synes, man får value for money, og ligesom på racerbanen i Spanien var det med våde øjne, vi returnerede den elegante sølvgrå racer.

Model Mercedes-AMG C 63 S Coupé

Motor: 4,0 liter, V8 med bi-turbo
Effekt: 510 hk v. 5.500-6.250 o/min.
Drejningsmoment: 700 Nm v. 1.750-4.500 o/min.
Transmission: syvtrins AMG Speedshift MCT
0-100 km/t.: 3,9 sek.
Tophastighed: 250 km/t. (290 km/t. med AMG Drivers Package), elektronisk begr.
Pris: 1.598.400 kr. (pris på testbil: 2.325.771 kr.)