Når man skal kreere moderne tøj, er der ikke noget som sin egen galease til at få inspiration fra. Den italienske designer Remo Ruffini bor i sommermånederne på sin sorte, strømlinede galease Blackwood of London II og pendler fra forskellige havne i Middelhavet til hovedkontoret i Milano.

Tekst: Julia Mincarelli

Remo Ruffini er manden bag det oprindeligt franske, men nu italienske sportsmærke Moncler, der har specialiseret sig i ski- og fritidstøj. Egentlig begyndte det hele med quiltede jakker, men Ruffini fik udvidet det begrænsede sortiment og har gjort Moncler til en tordnende succes. I parentes har succesen også gjort italieneren selv godt, for han har i dag overtaget hele firmaet.

Ruffini har altid været fascineret af sejlads. Som barn sejlede han på Comosøen i Italien, hvor han er opvokset, og både har omgivet italieneren hele hans liv. ”Jeg foretrækker faktisk at overnatte på en båd frem for et hotel, når det er muligt,” indrømmer Remo. ”Da jeg skulle bygge Blackwood of London II, valgte jeg en galease, også kaldet ketch. Den er en anden bådtype end min første Blackwood, der var bygget efter en tyrkisk sejlbåd. Jeg ønskede en mere moderne version. Inden for sejlads er det ligesom med mode vigtigt at udvikle sig,” siger Remo.

En villa på vandet

Båden er tegnet af den italienske arkitekt Carol Scanu, og udgangspunktet var en engelsk sejlbåd fra 30’erne, deraf det britiske navn. Indretningen har det franske designerpar Patrick Gilles og Dorothée Boissier stået for. Parret kendte Remo, idet begge har indrettet flere af Monclers butikker.

”Jeg ønskede, at min båd skulle være som en villa på vandet. Et sted, hvor man føler sig godt tilpas, og hvor venner har lyst til at komme og tilbringe tid,” forklarer Remo Ruffini, der er en perfektionist og derfor deltog i alle møder med arkitekterne for i mindste detalje at opnå, hvad han ønskede. Det indebar mange rejser, men resultatet var det værd. Blackwood of London II er opført på et bådebyggeri i tyrkiske Bodrum og tæller som en af Remo Ruffinis sommerresidenser. I tre måneder – ofte mere – rejser han mellem kontoret i Milano og familiens båd, der ligger forankret i forskellige havne ved Middelhavet.

En strømlinet sort båd som denne signalerer med sine grå sejl hurtigt, at den er anderledes. Med en sortmalet, mahognibeklædt metalstruktur, et hvidskuret teaktræsdæk og mørke farver forbliver båden imidlertid tidløs. Den har to dæk: hoveddækket, hvor cockpittet befinder sig, og hvor man kan solbade, og underdækket, hvor der er indrettet fem kabiner med bad samt køkken.

Stil frem for fart

”Køkkenet er hightech i rustfrit stål, mens badeværelserne har moderne vaske, der er hugget ud i en sort stenart fra Zimbabwe. Den slags idéer er meget tunge for en båd, og vi måtte ændre planen flere gange. Vi vidste dog, at båden ikke skulle bruges til kapsejlads, hvilket gjorde beslutningerne nemmere,” forklarer arkitekten Patrick Gilles.

Salonen, der befinder sig på hoveddækket, er indrettet enkelt med store vinduer, der lader lyset strømme ind dagen lang. Dette er en vigtig detalje i forhold til mange andre både, der ofte har mindre koøjer, men Remo ønskede at kunne sidde inde og nyde udsigten. I bagbordssiden står et spisebord i eg med to bænke, hvor der er plads til 12 personer. I styrbordssiden står en stor sofa i hør med mønstrede puder. Blandingen af teaktræ, de forskellige tekstiler og naturlige farver leder tankerne hen på et californisk sommerhus. Vi kunne næsten befinde os på Malibu Beach. Det er desuden et stort, åbent rum, hvilket heller ikke er normalt for både.

Uovertruffen luksus

Indretningen er fleksibel. F.eks. kan man spise frokost ved et bord på agterdækket og bagefter fjerne det for at gøre plads til flere madrasser. Dette er praktisk, når der er mange ombord på båden. ”Min båd er mit andet hjem,” forklarer Remo. ”Jeg ønskede ikke, at den skulle være hurtig. Det var mere vigtigt for mig, at jeg føler mig godt tilpas på den.”

Komfort og design er netop to af nøgleordene i bådens indretning: ”Jeg holder af at flytte. I foråret var familien i Portofino, og til sommer tager vi til Grækenland. Det er denne frihed, der gør det til en uovertruffen luksus at have en båd. Her er jeg min egen herre og kan gøre, hvad jeg vil,” slår Remo fast.