Producenten bag verdens hurtigste superbil, Bugatti, går nu sammen med en af verdens mest berømte bådkonstruktører om at skabe de ultimative fartøjer til bølgen – en kostbar serie af ekstravagante og luksuriøse speedbåde.

Ettore Bugatti, grundlæggeren af superbilen, som mere end 100 år senere stadig bærer hans navn, eksperimenterede allerede med hurtige og visionære både i 1930’erne. Nutidens fortolkning er dog skabt i af moderne materialer som kulfiber i smuk forening med eksempelvis egetræ og er baseret på Palmer Johnsons SuperSport-program. Bugatti navngav oprindeligt sine både Niniette – hans datters kælenavn  – og traditionen er naturligvis ført videre.

De luksuriøse Bugatti-både starter med en PJ63 Niniette – en 63-fods åben speedbåd med et elegant design, som med sin faldende skulderlinje leder tankerne tilbage på den berømte Bugatti Type 57 C Atlante. Den imponerende båd byder på et stort udendørs opholdsområde samt en luksuriøs salon under dæk. Der er luksuskahytter til fire personer, mens besætningen har deres egen kabine.

Prisen starter på 3.250.000 euro (godt 24 millioner danske kroner), og efter ønske tilbyder Bugattis designere og håndværkere desuden at specificere bådens interiør præcis, som kunden ønsker. Topfarten er dog ikke de 440 kilometer i timen, som den nyeste variant af superbilen Bugatti Chiron kan skyde – den oplyses i stedet til hæderlige 38 knob – eller cirka 70 km/t. Leveringstiden oplyses i øvrigt til at være 12 måneder.

Bugatti.com